Renson

puur comfort en puur Belgisch

Als Belgisch bedrijf staat Renson sinds 1908 voor woon- en werkcomfort in al zijn facetten. Dankzij doordachte, efficiënte en duurzame comfortoplossingen biedt het antwoorden op vlak van zonwering en ventilatie. Met technologische innovaties en unieke oplossingen ontstaan totaaloplossingen op maat van elk individueel bouwproject.

Ga naar de website

Renson

Product in de kijker

Fixscreen 100 Evo MS9 en Fixscreen 150 Evo MS9
 

Deze nieuwe montagesituatie met op het venster gemonteerde beugels, laat toe om de doekrol naar buiten te demonteren. De gebruiker kan de integratie van de kast zelf kiezen. Zo kan het product volledig achter slag geïntegreerd worden. De gevel kan in hetzelfde materiaal afgewerkt worden, vb. met een demonteerbare aluminium plaat, een gevelbekleding uit hout of kunststof, of met andere bouwelementen. Zo ontstaat een eenvoudige, winddichte en maximaal isolerende inbouwwijze.

Renson

Nieuws

Renson Ambassador

We  tonen de producten van RENSON® in onze showroom. We bieden professioneel advies en kunnen u bijstaan tijdens de keuze en configuratie van het door u gewenste product.

Wist je....

...dat je met doekzonwering de felle zonnestralen tegenhoudt maar tegelijk het zicht naar buiten blijft behouden dankzij de transparantie van het doek? Zo heb je geen opgesloten gevoel of donkere ruimtes in huis. Voor een slaapkamer is het wel interessant om te kiezen voor een volledig verduisterend doek.

 

...dat zonwering voor extra visueel comfort zorgt? Zeker bij laagstaande zon kan het invallend licht een spelbreker zijn als je tv wil kijken of op de computer of tablet wil werken. Met zonwering geniet je de hele dag van natuurlijk zonlicht zonder storende verbinding of weerspiegelingen.

Renson

  • Buitenzonwering en ventilatie
  • Belgisch design en productie
  • Eigen innovatie en productontwikkeling

 

Vind je brochure

Inspiratie of technische details? Download de brochures en je bent meteen op de hoogte.

 

 

Renson Ambassador

We  tonen de producten van RENSON® in onze showroom. We bieden professioneel advies en kunnen u bijstaan tijdens de keuze en configuratie van het door u gewenste product.

Panovista®

Miniscreen

Eén systeem dat zowel binnen als buiten kan worden geplaatst.

Detecto

Detectiesysteem voor Fixscreen en Fixvent Mono AK EVO

Fixscreen doekzonwering (en Fixvent - ventilatie én doekzonwering) die uitgerust is met een Detecto-motor stopt automatisch wanneer die een obstakel detecteert. De screens worden zo optimaal beschermd en zijn nog duurzamer.

 

U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over een vergeten borstel tegen het venster, speelgoed onder de zonwering of geblokkeerde zonwering door vorst. Het detectiesysteem maakt trouwens steeds een onderscheid tussen een obstakel en een windstoot.

Detecto

Invisivent EVO

Een strak en minimalistisch design wordt steeds belangrijker in onze moderne architectuur.

RENSON® biedt hierop een antwoord met zijn bestaande Invisivent EVO verluchtingsroosters die volledig achter slag kunnen geïnstalleerd worden.
 
De opening tussen de achterzijde van de façadesteen en de voorzijde van het verluchtingsrooster dient minimaal 25mm te bedragen zodat nog voldoende verse lucht doorheen het rooster kan binnen komen.

Fixscreen® Mono AK EVO

Uitbreiding op de zonwering van Fixscreen Mono AK EVO.

Vervangt de Screenvent familie. 

 

Fixscreen® van Renson® bewijst al jaren z'n duurzaamheid en kwaliteit als verticale doekzonwering. Het gepatenteerde geleidingssysteem met ritsprincipe resulteert in een extreme windbestendigheid (tot 130 km/h). Hierdoor zit het doek strak in de geleiders in elke positie. Met Fixscreen in gesloten positie hou je bovendien vervelende insecten buiten. Fixscreen doekzonwering is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bij nieuwbouw kunnen alle onderdelen verborgen worden ingewerkt.

terrasoverkapping

Bescherm uzelf van overmatig zonlicht, regen, wind of koude en geniet!

Deze stijlvolle terrasoverkapping met vlak zon- en waterwerend dak maakt van uw terras een aangename buitenplaats, het hele jaar door.  Met de eenvoudige bediening en geruisloze werking van de kantelbare lamellen realiseert u de ideale lichtinval en ventilatie in een handomdraai.

Panovista®

‘Invisible architecture’ is een nieuwe trend die past in de trend naar minimalisme.

Met Panovista® speelt Renson hier perfect op in.

Deze nieuwe screen is ideaal voor toepassingen met hoekramen glas op glas of hoekschuifdeuren,

daar waar conventionele screens geen oplossing bieden.

 

Doordacht design:

  • geen hinderlijke aluminium profielen of kabels permanent in de hoek zichtbaar
  • kast en zijgeleiders kunnen esthetisch weggewerkt worden.
  • onderlat verdwijnt in de kast als de screen volledig opgerold is
  • beide zijden van de zonwering worden tegelijk af- en opgerold en worden aangestuurd door 1 motor
  • vlotte integratie


Afmetingen:

ideaal voor hoekramen glas op glas of hoekschuiframen met maximale breedte van 4000 mm aan elke zijde en een maximale hoogte van 2700 mm

Panovista Max

Doekzonwering voor grote glas op glas hoekramen tot 2 keer 6 m breed.

 

Met de Panovista Max breidt Renson zijn gamma doekzonwering voor glas op glas hoekramen verder uit.

Daardoor zijn nog grotere afmetingen beschikbaar, tot 6 m breed aan beide zijden en 3,4 m hoog.

 

Ook nieuw is de ritssluiting die beide doeken op de hoek aan elkaar koppelt bij het neerlaten.

Daarmee bereikt de Panovista Max volgens EN 13561 de hoogste windklasse, bestand tot 90 km/u.

 

Deze oplossing, die verplicht te combineren is met een windsensor, is geschikt voor nieuwbouw woningen en projecten.

 

Mooie reportage over de Panovista, klok op onderstaande link:

Panovista film

Slidefix

De eerste zijdelings openschuivende doekzonwering.

 

In heel wat woningen nemen schuiframen tegenwoordig de plaats in van een achterdeur. De Sidefix speelt als eerste zijdelings openschuivende doekzonweringg perfect in op die trend. Dit type zonwering schuift namelijk automatisch open in de richting van het schuifraam. Een beweging die eigenlijk niet meer dan logisch en vooral heel praktisch is, want zo blijft een schuifraam ook mét zonwering perfect bruikbaar als doorgang.

 

'Invisible architecture' is een nieuwe trend, die past binnen de drang naar minimalisme. De Slidefix speelt daar perfect op in met een kast die- net als de bovenste geleider - onzichtbaar in de spouwmuur geïntegreerd kan worden. De zijlat van de Slidefix verdwijnt in volledig geopende stand ook al tot helemaal in de kast. De onderste geleider kan op zijn beurt perfect in lijn met zowel de binnen - als buitenvloer ingewerkt worden. In functie van onderhoud is het trouwens handig meegenomen dat die voorzien is van een afwateringssysteem en makkelijk te demonteren.

 

Dankzij de Fixscreen - technologie van Renson is ook dit type zonwering zeer windbestendig en duurzaam. De Slidefix is beschikbaar tot maximum 4000 mm breed en 3000 mm hoog, wat maakt dat die in een dubbele configuratie tot 8m brede ramen aankan zonder onaantrekkelijke tussenprofielen. De kast meet 150 bij 110 mm en kan - net als de profielen - afgewerkt worden in geanodiseerd of gelakt aluminium in elke RAL - kleur. De bediening gebeurt elektrisch en kan gekoppeld worden aan bestaande detectoren of een domoticasysteem.

Slidefix

Loggia

Zonwerende schuifpanelen:

 

Doeltreffende beschutting tegen de zon bij maximale lichtinval, terwijl het zicht naar buiten behouden blijft. De Loggia zonwerende schuifpanelen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, naargelang de esthetische of functionele voorkeur: lamellen in aluminium of hout - vast of manueel kantelbaar, met zonwerend doek.

Foto's screens Renson